חלבון מי גבינה

מי גבינה הוא נוזל שמתקבל בתהליך הכנת גבינה אשר נצרך שנים רבות. 

במי גבינה קיימים חלבונים איכותיים והם נספגים בגופנו בצורה מעולה.   

יש מספר סוגים עיקריים של חלבון מי גבינה: תרכיז חלבון מי גבינה – בעיבוד ראשוני של מי גבינה מתקבל תרכיז חלבון מי גבינה שיש בו כמויות מסוימות של לקטוז ושומן ולכן קיים אחוז חלבון נמוך יותר. אם מסלקים את השומן והלקטוז מתקבל בידוד חלבון, שהוא יותר טהור אך גם יותר מעובד. בנוסף, קיימים גם חלבונים הידרולייזים שמקלים על עיכול החלבון, הם הפופולריים ביותר בקרב מפתחי גוף. 

היתרונות: שיפור מערכת חיסונית, ירידה בלחץ הדם ושיפור רמות סרוטונין במוח. 

החסרונות: בתרכיז מי גבינה יש מעט לקטוז, ועדיין מדובר במוצר מעובד – ככל שהחלבון טהור יותר, כך הוא זקוק לעיבוד רב יותר.  


*המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או תזונתי.
יש להתייעץ עם גורם מוסמך ומקצועי.

חזרה למאמרים

רוצים להצטרף

לשיטה המהפכנית?

דברו איתי בוואטסאפ!

או השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם!

תודה!
הפנייה נשלחה בהצלחה!
יש בעיה במילוי הפרטים, נסה שנית.