מלח

המלח הוא חומר מינרלי ויש לו חשיבות בגוף האדם.

תעשיות המזון, לרבות בשר ודגים, משתמשות במלח כחומר משמר או כתיבול. 

למרות זאת, לעתים אנו אוכלים מאכלים רבים שבהם קיים מלח בכמות גבוהה וצריכה עודפת של מלח עלולה להעלות את הסיכון לבעיות בריאותיות חמורות, ביניהן עלייה בלחץ דם ובמשקל הגוף, מגבירה סיכון לשבץ מוחי, הופעה של מחלות לב, אי-ספיקת כליות ועוד. 

השאלה הנשאלת היא כיצד ניתן להפחית את צריכת המלח? 

מומלץ להפחית את הצריכה במזון מלוח או חטיפים מלוחים. לשם כך יש לעיין בסימון התזונתי של נתרן במוצרי המזון השונים ובהדרגה כדי להימנע ממזון עתיר מלח. אם הטעם מרגיש לנו תפל ניתן להוסיף למנה עשבי תיבול ותבלינים אחרים לפי הטעם. 

גם רטבים מכילים כמות גבוהה של נתרן ורצוי להגביל את השימוש בהם.


*המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או תזונתי.
יש להתייעץ עם גורם מוסמך ומקצועי.

חזרה למאמרים

רוצים להצטרף

לשיטה המהפכנית?

דברו איתי בוואטסאפ!

או השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם!

תודה!
הפנייה נשלחה בהצלחה!
יש בעיה במילוי הפרטים, נסה שנית.